Održavanje IT sistema

 

Održavanje računarskih sistema

Redovno održavanje IT sistema pomaže u zaštiti vaših podataka i smanjenju rizika od ozbiljnih problema. Ono je od suštinske važnosti da bi se osiguralo da IT sistem - bilo lični računar ili korporativni server - ostane siguran i stabilan i efikasno funkcioniše. Takođe omogućava da budete u stanju da se pozabavite bilo kojim hardverskim i softverskim problemima koji se pojave. Imamo veštinu i stručnost za primenu inovativnih rešenja i usluga u skladu sa strategijom i ciljevima naših klijenata. Nudimo kompletan spektar rešenja i usluga zasnovanih na iskustvu i partnerstvu sa renomiranim kompanijama u IT industriji.

 

Osnovni zadaci IT održavanja uključuju:

- Arhiviranje starih datoteka

- Brisanje duplikata datoteka

- Sistemske nadogradnje

- Sistemske zakrpe

- Implementacija antivirusnih programa

- Provere i održavanje preuzetih softverskih paketa

- Provera hardvera i druge opreme

Složeniji zadaci održavanja IT uključuju bezbednost kompanije i njenih podataka. Iako se to može izvoditi interno, u zavisnosti od stepena obučenosti zaposlenih, to je obično previše složen zadatak i kao takav ima smisla prepustiti se stručnoj kompaniji za IT podršku sa potrebnim veštinama i iskustvom.

Održavanje IT bezbednosti takođe uključuje osnovne sigurnosne kopije sistema i softvera, osiguravajući sigurno skladištenje i pristup svim informacijama kompanije.

Naša osnovna ideja je da kroz ugovore o održavanju IT sistema, podržimo naše klijente u njihovom neometanom rastu i razvoju. Nudimo visokokvalitetne usluge i rešenja za kompanije svih profila.

Rešenja:

 • softver
 • serveri
 • mreža
 • profesionalni računari
 • prenosni računari
 • grafičke radne stanice
 • periferne jedinice
 • multimedija

Vaše poslovanje direktno povezano sa vašim IT sistemom!

Izaberite svoj paket

Business Ultimate

Na upit

Paket obuhvata:

 • preko 20 radnih stanica
 • daljinsko rešavanje problema
 • telefonska podrska
 • četiri preventivna izlazak na teren mesečno
 • garantovano vreme izlaska na teren do 24h
 • ponedeljak-petak 08h-20h
 • subota 10h-17h

Ukoliko niste sigurni koji paket odgovara vašoj kompaniji, mi ćemo besplatno uraditi detaljnu analizu vašeg IT sistema i predložiti pravo rešenje za vas.

IT podrška

 
Eksterna (outsourcing) IT podrška

Generalno, eksterna IT podrška je isplativija od stvaranja interne IT službe. Sam process funkcionisanja i načina rada eksterne IT podrške se definiše kroz mesečni ili godišnji ugovor o održavanju IT sistema. Kroz taj ugovor se definišu prava i obaveze kako firme koja pruža uslugu tako i firme koja prima. Takođe, ugovor sadrži i dogovoreni mesečni iznos koji klijent plaća angažovanoj firmi. Ta cena bi uključivala upravljanje serverom vaše firme (ako ga imate na licu mesta), kao i svim vašim stonim računarima, prenosnim računarima, tabletima i, možda, čak i pametnim telefonima kompanije. Mnoga preduzeća shvataju da im je finasijski , eksterna IT podrška bolja opcija.


Eksterna IT podrška takođe vam omogućava pristup većoj banci znanja i stručnosti. Ako odaberete dobru kompaniju za IT podršku, imaće osoblje sa iskustvom i kvalifikacijama iz čitavog niza oblasti. Vaša kompanija za IT podršku uvek treba da bude u mogućnosti da nađe nekoga koji vam može pomoći, bez obzira na vaše zahteve.


Postoje i drugi dobri razlozi za odabir IT podrške prepuštene eksternim kompanijama. Jedan od najbitnijih je da omogućava vašim zaposlenima da se fokusiraju na vaše svakodnevno poslovanje i rast. U mogim firmama se često dešava da ukoliko neko od zaposlenih ima iole naprednije znanje iz oblasti računara, uskoro postaje „IT žrtveno jagnje“. Poznat kao dobar sa računarima, „IT žrtveno jagnje“ uskoro biva bombardovan zahtevima za pomoć kolegama, kad god nešto krene po zlu, odvlačeći ga od stvarnog posla.


Na primer, ako vaš menadžer prodaje provodi više vremena pomažući osoblju u računarskim problemima nego prodajući, tada znate da je vreme da napravite nekepromene. Isplativ odgovor je - obično - eksterna IT podrška. Mesečno uplaćujete kompaniju za IT podršku i vaše osoblje može nastaviti sa poslom. Takođe, ako se obratite spoljnoj IT podršci, vaš ugovor o podršci treba da opisuje ugovor o nivou usluge (SLA). Ako kompanija na koju se oslanjate za spoljnu IT podršku ne uspe da postigne vreme odgovora i rešavanja definisano u SLA, treba da se suoče sa novčanim kaznama. To nije slučaj sa internom IT podrškom - tako da imate veće šanse da vaše zahteve ispuni spoljna IT podrška.


Interna IT podrška

Razvoj internog informativnog servisa sigurno ima svoje prednosti. Uz odgovarajuću pozadinu i kontinuiranu obuku, vaš tim za podršku može stvoriti detaljno, specijalizovano znanje o određenim IT postavkama i sistemima specifičnim za vašu kompaniju. Takođe, s obzirom da se nalaze direktno na lokaciji, vaš tim za IT podršku će takođe biti dostupan za brzo i efikasno rešavanje problema. Međutim, obuka za IT podršku košta. Zapravo, da bi ostalo u toku sa sve promenljivijim svetom tehnologije, vaše osoblje će morati da se podvrgava stalnoj obuci i možda redovno polaže ispite. Zatim morate redovno i dobro da plaćate osoblje za IT podršku. Pogotovo IT menadžere. Obezbediti pokrivanje odmora i bolesti takođe može biti nezgodno. Šta se događa ako je jedan član vašeg dvodelnog tima za IT podršku na odmoru, a drugi bolestan? Možda će vam trebati rotacija za dežurstvo, da biste rešili probleme van radnog vremena. Obično je greška pouzdati se u samo jednu ili dve osobe koje će vam pružiti podršku u kući. Čak i najiskusniji IT inženjer neće imati stručnosti u nekim oblastima. Da biste pokrili sve osnove, možda ćete biti najbolji uz pomoć IT podrške prepuštene eksternim kompanijama.

 
parallax background
 

Zakažite detaljnu analizu vašeg IT sistema

ByteLite ima za Vas pravo rešenje!